Aluminium Extrusie

Als u aluminium profielen nodig heeft voor uw product of project, kunt u er zeker van zijn dat wanneer u contact opneemt met STRIMEX, u bij ons aan het juiste adres bent.

Het ontwerpen van het ultieme profiel in nauwe samenwerking met u is onze dagelijkse
werk. Extrusie wordt gedaan met technologisch geavanceerde systemen, om hoge kwaliteitsnormen te garanderen op het gebied van mechanische eigenschappen en tolerantie.

De technologie, kennis en ervaring stellen ons in staat om de meest complexe vormen en op maat gemaakte producten te produceren met een precisie van 0,02 mm. Soms kan precisie-extrusie een perfect alternatief zijn voor machinale bewerking.

Precisie extrusie voor zeer nauwkeurige toepassingen: maattoleranties vanaf ± 0,02 mm. Precisie extrusie ongeëvenaard. Een uitzonderlijk specialisatieniveau garandeert maattoleranties van ± 0,02 mm. We kunnen tien keer meer precisie bereiken dan NEN-EN 12020-2, de norm voor
aluminium extrusie.

Onze profielen overtreffen de norm met betrekking tot rechtheid, torsie, concentriciteit, parallellisme, oppervlakteruwheid en pasvorm. Wij produceren in één procesrun, wat een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid betekent. CNC-nabewerking is daarom vaak niet nodig.

Diensten:

  • Snijden, verspanen &assembleren
  • Lassen, wrijvingslassen of wrijvingsroerlassen voor grote panelen.
  • Schilderen, anodiseren, vernikkelen, polijsten,…
  • Co-engineering
  • Kleine hoeveelheden
  • Op maat gemaakt
  • Minimale gereedschapskosten

De gebruikelijke aluminiumsoorten, maar veel meer afhankelijk van uw behoeften

EN AW-3103 : De EN AW-3103 wordt gebruikt in de bouw waar de corrosiebestendigheidseisen overheersend zijn met betrekking tot de mechanische sterkte, d.w.z. waar de chemische reactie tussen het metaal en de omringende vloeistoffen (of het nu gaat om brandstof, de atmosfeer of technische vloeistoffen die worden gebruikt voor chemische conservering) tot het minimum moet worden beperkt. Deze geëxtrudeerde legering wordt voornamelijk gebruikt in buizen en machines in de chemische, brandstof- en koelindustrie.

EN AW-6060 : De EN AW-6060 legering is de meest voorkomende extrusielegering op de Europese markt, vanwege de hoge snelheid bij warmvormen. Het maakt de productie mogelijk van staven met complexe secties, bestaande uit meerdere holtes en groeven, zodat de extrusie zo dicht mogelijk bij het gewenste eindproduct ligt en tussenbewerking tot een minimum wordt beperkt.

EN AW-6063 : De extrusies van en aw 6063 aluminiumlegering worden gebruikt in omgevingsomstandigheden van hoge corrosie, waar mechanische sterkte een essentiële vereiste is, zij het met lage-gemiddelde numerieke waarden, of voor structurele functies van secundair niveau.

EN AW-6106 : De EN AW 6106-legering vertegenwoordigt een uitstekend compromis dat in staat is om te voldoen aan de eisen van goede mechanische sterkte, goed lasvermogen, hoge complexiteit in de sectievorm van de staaf, vermindering van de wanddikte van holle extrusies, goede oppervlaktebewerking en afwerking. De toepassingen variëren van automotieven (space frame) tot spoorwegtoepassingen (rijtuigstructuur) en de marine industrie.

EN AW-6005A : De extrusies van EN AW 6005 Een aluminiumlegering worden gebruikt in alle verschillende sectoren van de industrie, de bouw en engineering die gemiddelde mechanische sterkte vereist, ook op de gelaste delen, en goede niveaus van corrosiebestendigheid. De chemische samenstelling en de gebruikte productieprocessen maken deze legering gemakkelijk te blussen; daarom de vereiste mechanische eigenschappen worden bereikt, zelfs in die delen van de bar die niet volledig worden blootgesteld aan warmte-uitwisseling.

EN AW-6061 : Onder de legeringen die worden gebruikt voor structurele toepassingen, wordt EN AW 6061 veel gebruikt vanwege de middelhoge niveaus van mechanische sterkte die het bereikt na het blussen (temperen en kunstmatige veroudering). De meest voorkomende toepassingen betreffen de vervaardiging van bouten en klinknagels, standaardstaven voor mechanische bewerking, civiele constructies (bruggen, torens, pylonen), structurele onderdelen voor transport (vrachtwagenchassis, marineconstructies, spoorwegwagons, luchtvaarttoepassingen).

EN AW-6082 : De extrusies in de EN AW-6082 legering worden gebruikt als structurele en mechanische componenten waarbij een hoge mechanische sterkte en stijfheid worden gevraagd in combinatie met een aanvaardbaar niveau van corrosiebestendigheid. De chemische samenstelling en parameters van extrusie zijn geformuleerd om de vervaardiging van staven met secties van gemiddelde complexiteit, bestaande uit holtes en groeven, mogelijk te maken.

Ontvang uw gratis consult